Nejlepší dřevo na grilování

Druhy dřeva pro grilování a uzení

Buk

  • je pro maso vynikající, dodává mu charakteristickou chuť
  • má vysoká výhřevnost

Dub

  • velmi osobité aroma, stejně jako dub je vyhledávané dřevo do udírny
  • dubové dřevo musí být proschlé a bez kůry, jinak maso zkysne a zhořkne

Bříza

  • není klasickým dřevem na uzení
  • dokáže ale maso zjemnit, dodat mu zajímavou chuť a hezkou tmavou kůrčičku

Olše

  • má podobné vlastnosti jako bříza, maso udělá krásně měkké, úžasně voňavé a je jemné
  • uzením získá hnědou až zlatohnědou barvu

Které ovocné stromy se hodí na uzení a grilování

Každý strom  má jinou chuť,  záleží pouze na druhu masa, které při grilování a uzení použijete.
Nejoblíbenější je bezesporu švestka, což neznamená , že není možné udit i na jiném dřevu.

Jaké druhy dřeva se hodí k uzení masa

Hovězí maso – dub, vlašský ořech a jabloň

Vepřové maso – jabloň, bílý ořech, hrušeň, olše, javor a dub

Drůbeží maso – javor, olše, hrušeň , jabloň

Ryby – olše a dub

Sýry a zelenina – vyzkoušejte javor

Zvěřina – hrušeň, oleše nebo vlašský ořech

Uzená vepřová šunka – nejlepší je jabloň

V případě, že nemáte dřevo v zásobě, nic se neděje, rádi vám v našem e-shopu dřevo na uzení nebo grilování prodáme.