Druhy dřeva pro grilování a uzení
Buk
- je pro maso vynikající, dodává mu charakteristickou chuť
- má vysoká výhřevnost
Dub
- velmi osobité aroma, stejně jako dub je vyhledávané dřevo do udírny
- dubové dřevo musí být proschlé a bez kůry, jinak maso zkysne a zhořkne
Bříza
- není klasickým dřevem na uzení
- dokáže ale maso zjemnit, dodat mu zajímavou chuť a hezkou tmavou kůrčičku
Olše
- má podobné vlastnosti jako bříza, maso udělá krásně měkké, úžasně voňavé a je jemné
- uzením získá hnědou až zlatohnědou barvu
Které ovocné stromy se hodí na uzení a grilování
Každý strom má jinou chuť, záleží pouze na druhu masa, které při grilování a uzení použijete.
Nejoblíbenější je bezesporu švestka, což neznamená , že není možné udit i na jiném dřevu.
Jaké druhy dřeva se hodí k uzení masa
Hovězí maso – dub, vlašský ořech a jabloň
Vepřové maso – jabloň, bílý ořech, hrušeň, olše, javor a dub
Drůbeží maso – javor, olše, hrušeň , jabloň
Ryby – olše a dub
Sýry a zelenina – vyzkoušejte javor
Zvěřina – hrušeň, oleše nebo vlašský ořech
Uzená vepřová šunka – nejlepší je jabloň
V případě, že nemáte dřevo v zásobě, nic se neděje, rádi vám v našem e-shopu dřevo na uzení nebo grilování prodáme.